Animation

Polestar – Time to move on

De gjorde det. De rev av bandaget och bröt upp med bilindustrins konventioner. Äntligen är Polestar fria att följa sina ambitioner, obehindrade av tradition. Obehindrade av arv och konventioner. Det här är filmen som lanserar Polestar i en helt elektrisk framtid. Vi är superstolta över att vara en del av den här fantastiska utvecklingen tillsammans med byrån Forsman & Bodenfors och Polestar!

Storyn berättas i form ett brev skrivet till bilindustrin, med ett farväl till den fossila motorn och ett välkomnande av en 100% elektrisk bil designad för att skriva om reglerna för vad som är möjligt.
Polestar kommer aldrig att tillverka en fossildriven motor igen. Lanseringen sker på Alla hjärtans dag och kommuniceras genom en världsomspännande kampanj.

Vi gjorde den här filmen med hjälp av en kombination av filmade bläcksekvenser kombinerat med 3D-animation. Processen var en extremt spännade resa där vi använde oss av en blandning av tekniker, några av dem behövde vi tänka ut från scratch och uppfinna genom en rigorös forsknings- och utvecklingsprocess där vi blandade olika vätskor och bläck, och sedan arbetade vi med ett antal olika typer av mappningstekniker när vi till sist återförde allt till 3D och digital compositing för att få till det slutliga resultatet. Välkommen till världen Polestar 2! All electric Feb 27 at 13.00 CET.

CREDITS:

Client: Polestar
Agency: Forsman & Bodenfors
Director: FILMIC ART
Producer: Moa Thenstedt Åkerström
Executive producer: Andreas Ibohm

Art Director: Jonathan Knape, Alexander Söderholm
VFX Supervisor: Jakob Dahlström
Lead 3D: Adrianos Papamarkou
3D Artists: Daniel Westlund, Jonas Törnros,

SFX Supervisor/Lead Compositor: Jacob Danell
Compositing Artists: Mikael Herrera, Daniel A Söllscher, Johnny Vex, Carl-Johan Westregård

D.O.P: Simon Öster
D.O.P. Additional Footage:Staffan Övgård
Gaffer:Samuel Gonzales

Compositing Assistant/Additional Illustrations: Emelie Söderström

Illustration Artist: Johan Metz

Sound: Redpipe