Om oss

VFX – Animation – Storytelling

FILMIC ART i Stockholm är ett regisserande produktionsbolag som kombinerar animation, visuella effekter och film. Vi gillar att ta oss an det andra tycker är svårt eller tekniskt utmanande och kombinerar gärna 3D och 2D-animation med VFX och filmat material för att berätta historier på nya och spännande sätt.

Som filmbolag har vi ett varmt hjärta för vfx och animation och hjälper idag kunder över hela Skandinavien och Europa med filmproduktioner. Vårt team i Stockholm består av erfarna artister inom grafisk design, animation, 3D, VFX och filmproduktion. Vårt mål som filmbolag är att alltid skapa visuellt spännande och engagerande filmer som överträffar det vanliga och fångar sin publik över alla digitala plattformar, som reklamfilm, företagsfilm eller högkvalitativt rörligt innehåll för sociala medier.

Vi arbetar nära våra kunder genom hela processen med tajta avstämningar i alla led av filmskapandet. Vår unika setup där vi kombinerar regi, produktion och postproduktion under samma tak, gör också att vi tillsammans når ett ett resultat som gynnar alla, det blir högre kreativ nivå, snabbare beslut, mer kostnadseffektivt, och framförallt – det blir ett roligare samarbete!

Tillsammans med våra kunder har vi som produktionsbolag vunnit flera Svenska och Europeiska priser. Bland annat bästa animation i Roy, Guld i Deauville International Green Awards, dubbla silver i Cannes Corporate Awards och även Grand Winner 2020 i NYX Awards, Los Angeles.